Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet pieczarkowo - serowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 50 dkg
pieczarki 30 dkg
żółty ser 25 dkg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula 1 szt
margaryna do smażenia
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet pieczarkowo - serowy

Cebulę podsmażamy na łyżce margaryny, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, sól i pieprz do smaku.
Filet czyścimy i rozkrawamy na kotlety, rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy na talerzyku, a na drugim przygotowujemy bułkę tartą, wymieszaną z prażoną cebulką. Kotlety zanurzamy najpierw w jajku, potem bułko-cebulce i smażymy na rozgrzanej patelni, na złoty kolor.
Układamy w naczyniu żaroodpornym kotleciki na to usmażone pieczarki, posypujemy startym serem i do nagrzanego piekarnika na 10 minut, 180 stopni, aby ser nam się roztopił.
Podajemy z surówkami, papryką i posypane szczypiorkiem.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.05.2014 18:08
dobre kotlety :)
Margo1 16.02.2014 14:17
mój ulubiony
Kuchenka 15.02.2014 15:20
smaczne to!
gibli 15.02.2014 09:40
smaczne kotleciki
adelajda 15.02.2014 07:49
lubię takie obiadki :)
pawel123 14.02.2014 22:35
ale pyszności mniam
Indianerka100 14.02.2014 22:10
pyszny obiad
Agata3 14.02.2014 21:58
smaczny obiad, często taki robie bo jest pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak