kotlet mielony z królika

kotlet mielony z królika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • tłuszcz

    10 dag
  • jaja

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 dag
  • sól

  • pieprz

  • bułka czerstwa

    5 dag
  • królik

    50 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kotlet mielony z królika

bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. mięso, bułkę usmażoną cebulę przepuścić przez maszynkę. zmieloną masę osolić, dodać jajko, pieprz, dokładnie wymieszać. uformować kotlety, otoczyć w bułce tartej. rozgrzać tłuszcz, smażyć kotlety .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat