Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet de volaille

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
masło 100 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet de volaille

Każdy filet rozkroić na pół (jak książkę) i cienko rozbić przez folię spożywczą, uważając, aby nie zrobić dziur. Posypać solą, pieprzem i papryką. Masło podzielić na cztery części, każdą ugnieść w stożek, położyć na środku fileta i pomagając sobie nożem zawijać mięso z każdej strony do środka.Należy zrobić to dokładnie,żeby masło podczas smażenia nie wypłynęło Uformowane kotlety schłodzić, po czym panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto z każdej strony. Zależnie od wielkości fileta ,z jednego wychodzą 2-3 kotlety. Ja zjadłem je z ziemniakami i fasolką polaną bułką tartą.

Dla mnie rewelacja.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak