KOTLET DE VOLAILLE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2
  • masło

    2 ŁYZKI
  • jajka

    2
  • mąka

    3 ŁYŻKI
  • ser żółty

    3-4 PLASERKI
  • olej

    DO SMAŻENIA
  • sól i pieprz

    DOSMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić piersi i umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem (niezbyt cieńko), nałożyć masło i źółty ser zwinąć w rulon i pozaciskać końcówki zabezpieczając przed wypłynięciem masło podczas pieczenia.
Panierka: roztrzepac jajka, na talerzykach rozłożyć mąkę i bułkę tartą. Panierowąc kolejno: jajko, mąka, bułka i zagniatamy w stożek pamiętając o końcówkach.
smażymy w głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
novita23 27.04.2011 20:10
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat