Kotleciki z tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    150 g
  • ziemniaki

    4 szt
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • przyprawa do ryb

    1/2 łyżeczki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • świeży majeranek

    1 łyżka
  • sezam

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotleciki  z tuńczyka foto
Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę.
-Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozgnieść widelcem.
-Listki pietruszki i majeranku posiekać.
-Do przestudzonych ziemniaków dodać tuńczyka i przyprawy.
Krok 2 - Kotleciki  z tuńczyka foto
-Wbić jajko,dodać posiekaną pietruszkę i majeranek , wyrobić masę.
-Jeśli masa jest zbyt rzadka należy dodać do niej trochę bułki tartej.
Krok 3 - Kotleciki  z tuńczyka foto
-Uformować kotleciki.
Obtoczyć je w sezamie,
Krok 4 - Kotleciki  z tuńczyka foto
.......smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
-Rumiane kotleciki przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
-Podawać z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 29.10.2016 11:54
Super propozycja
adelajda 29.10.2016 11:47
Dobry obiadek :)
Krystyna32 29.10.2016 11:32
bardzo smaczne
Wafelek2601 29.10.2016 09:29
Ciekawy pomysł
norweska20 29.10.2016 01:20
smakowity pomysł
jagoda5913 29.10.2016 00:24
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat