Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z selera

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 700 gram
sól 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z selera

Kroki postępowania

1
Seler obrać, pokroić na kawałki i gotować w osolonej wodzie do momentu, aż będzie miękki. Odcedzić.
Krok 1 - Kotleciki z selera foto
2
Utłuc seler tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę. Można go ewentualnie przepuścić przez praskę. Przyprawić do smaku. Dodać łyżkę bułki tartej, wymieszać i uformować kotleciki.
Krok 2 - Kotleciki z selera foto
3
Panierować kotlety w bułce tartej, jajku i znów w bułce. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Zdjąć na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Smacznego :)
Krok 3 - Kotleciki z selera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.07.2017 17:38
apetyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak