Kotleciki z ryby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 kg ryby

  • jajko

  • łyżeczka soku z cytryny

  • 60 dag ziemniakow

  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

  • pieprz, sól

  • olej

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki jeszcze gorące przeciskamy przez praskę,studzimy.Ugotowaną rybę rozdrabniamy widelcem,studzimy i dodajemy potem do ziemniaków.Dodajemy jajko.natkę pietruszki,sok z cytryny,sól,pieprz.Masę wyrabiamy.Jeśli się zbyt klei dodajemy bułki tartej.Zwilżonymi dłońmi formujemy kotleciki,obtaczamy w bułce tartej.Smażymy po trzy minuty z każdej strony na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat