Kotleciki z mięsa i białej kapusty.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • kapusta biała

    1 szklanka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szklanki
  • woda gazowana

    0,5 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • mąka

    0,5 szklanki
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • bułka

    1 namoczona w wodzie
  • jaja

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę białą drobniutko poszatkować,wymieszać z mielonym mięsem,namoczoną i dobrze odciśniętą bułką,posiekaną cebulką,jajami i resztą składników.
Uformować podłużne,nieduże kotleciki,obtoczyć w mące i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor.
Podlać niewielką ilością wody i dosmażyć do miękkości pod przykryciem.
po wyjęciu kotlecików można zrobić dowolny sos,np. pomidorowy,koperkowy po czym włożyć kotleciki ponownie do sosu i jeszcze chwilkę poddusić.
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 07.03.2014 17:33
takich nie jadłam
romanrafal 07.03.2014 17:33
smaczne kotlety
Łukasz15 08.01.2014 12:22
Pyszne kotleciki
Grazyna0211 04.01.2014 17:24
smacznie się zapowiadają
Wafelek2601 30.12.2013 22:45
Pyszne połączenie składników
RenataZ-et 25.12.2013 21:13
super kotleciki
Ewelina38 19.12.2013 11:20
pyszne kotleciki, czasem też dodaję do nich kapusty :)
pestka 14.12.2013 08:00
bardzo smaczny obiad
plocia 26.11.2013 21:01
Ostatnio brakuje mi pomysłów na obiad, ale jeden już znalazłam
m1monika 22.11.2013 12:43
mi smakuje :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat