Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z kaszy gryczanej i twarogu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
cebula 1 szt
twaróg 15 dag
jajko 1 szt
smalec 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smażenia
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z kaszy gryczanej i twarogu

Kaszę gotujemy na sypko w dwóch szklankach wody z dodatkiem Kucharka i łyżki smalcu. Cebulę obieramy, drobno siekamy i zrumieniamy na smalcu. Twaróg /ja wybieram półtłusty/ i połowę kaszy mielimy w maszynce. Do uzyskanej masy dodajemy pozostałą kaszę, jajko i zeszkloną cebulę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy kuleczki, lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Pysznie smakują z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 07.04.2013 12:08
Bardzo smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak