Kotleciki z kalafiora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4-5 łyżek
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • mąka

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • ser żółty

    6 (tarty)
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno siekamy i dusimy na tłuszczu. Ugotowanego w osolonej wodzie kalafiora rozgniatamy, np tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy podsmażoną cebulkę, 3 łyżki żółtego sera, jajka, bułkę tartą, doprawiamy do smaku przyprawami. Z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Gotowe kotleciki możemy zapiec z 2 łyżkami żółtego sera i posypać je ostrą papryką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 21.11.2011 00:21
super
Małgosia6 19.11.2011 13:31
rewelacja
Iwona51 14.09.2011 11:01
smaczne
Margo1 26.12.2010 12:47
super
Koper 09.11.2010 08:45
Bardzo lubię kalafiorowe kotleciki:)
banditka 27.10.2010 10:18
tez robie takie :) sa super
Monika193 18.10.2010 10:41
dawno nie jadłam, koniecznie muszę zrobić
polly66 25.09.2010 07:50
miła odmiana;)
MAŁGORZATA108 18.08.2010 17:18
Cóż tu dużo pisać, PYCHA!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat