Kotleciki z jajek

Kotleciki z jajek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • bułka pszenna

    1 szt
  • mleko

    1/2 szklanki
  • tarta bu łka

  • pietruszka zielona

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotleciki z jajek

Ugotowane jajka należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Namoczoną bułkę w mleku wyciskamy i przepuszczamy przez maszynkę. Pokrojoną cebulę smażymy na tłuszczu. Drobno kroimy natkę pietruszki.Następnie łączymy jajka, bułkę, pietruszkę i cebulę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy nieduże kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażmy po obu stronach na niewielkiej ilości tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

mic 25.11.2011 14:20
fajne kotleciki
agnieszka137 21.11.2011 23:44
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat