Kotleciki z jaj na twardo ze szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja na twardo

    12
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • koperek

    1 pęczek
  • bułka tarta

    10 dag
  • olej do smażenia

  • masło

    7 dag
  • sól

  • pieprz

  • jajka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka posiekać. Posiekany szczypiorek podsmażyć na maśle. Składniki przełożyć do miski, dodać surowe jajka, łyżkę bułki tartej, posiekany koperek. Wymieszać, doprawić. Z masy formować kotleciki, panierować w bułce tartej o smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 22.07.2012 08:37
smakowite!;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat