Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z indyka ze szpinakiem i marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Masa

mięso mielone indycze 60 dag
szpinak 25 dag
marchew 1 szt
cebula biała 1 szt
kasza jaglana 50 gr
natka pietruszki 15 gr

Przyprawy

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 szczypty
ketchup łagodny 1 łyżeczka

Panierka

Bułka tarta klasyczna Prymat

ogórki kwaszone

buraki czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z indyka ze szpinakiem i marchewką

1. Ugotować jeden woreczek kaszy jaglanej wg instrukcji. Po ugotowaniu odłożyć połowę gotowej kaszy do przestygnięcia
2. Mięso mielone włożyć do miski
3. Szpinak świeży lub mrożony liściasty poszatkować lub rozdrobnić w malakserze
4. Marchew zetrzeć na średnim oczku lub poszatkować w malakserze
5. Cebulę drobno pokroić lub delikatnie poszatkować w malakserze
6.Dodać wszystkie składniki plus przyprawy
7. Dodać poł woreczka odłożonej wcześniej kaszy jaglanej
8. Wszystko wymieszać. Odstawić na 15 minut.
9. Po kwadransie uformować z powstałej masy kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Ja robię bułkę z pieczywa graham lub mielę otręby pszenne
10. Uformowane kotleciki usmażyć lub przygotować na parze
11. Podawać z ziemniakami i buraczkami lub z samą surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak