Kotleciki z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    0,5 kg
  • cebula biała

    2
  • mleko 2%

    1 szklanka
  • jaka:

    3
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • olej

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podzielić tak jak na kotlety.Fileta po nakłuwać stekownicą ,będzie bardziej soczyste i kruche.Mleko wlać do miski dodać pokrojoną cebulkę włożyć fileta i tak marynować 2 godziny .Fileta wyjąć z mleka ,osuszyć w papierowym ręczniku, przyprawić solą i pieprzem z obu stron.
Jajka rozkłócić widelcem panierować kotleciki w jaku i bułce.Smażyć na rumiano,ja jeszcze zapiekam w piekarniku około 20min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmakowitaA 26.02.2014 18:30
Ja dopiero tu raczkuję, następne będą leprze.Chciałam dodać więcej fotek ,ale sie nie dało, nie wiem czemu .:)
Smaczna_B 26.02.2014 18:12
troszeczkę za małe fotki , ale przepis fajny!
Adam/ZUB3R 26.02.2014 16:33
smaczne kotlety
Milka100 25.02.2014 09:13
pyszne kotlety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat