Kotleciki z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1
  • mąka

    4 łyżki
  • jajko

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię myjemy i ściągamy z niej skórkę za pomocą obieraczki. Cukinie kroimy w dwucentymetrowe krążki i układamy ja na blacie. Każdy z plasterków cukinii solimy i pieprzymy z obu stron, a następnie obtaczamy je w mące. Jajka rozbijamy i tak jak schabowe panierujemy cukinię w jajku i bułce tartej - dociskamy panierkę. Cukiniowe kotleciki smażymy na rumiano na niewielkiej ilości tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 17.02.2014 10:50
jakie to dobre
Łukasz15 27.09.2013 15:47
Robię podobne
jordi 27.04.2013 17:31
grzechu warte:)
bgs1984 01.08.2012 11:47
mniam
marzenciak1985 01.08.2012 11:44
mniam
hastalavista 19.07.2012 19:36
pyszne są :)
Mysiunia 15.07.2012 15:35
w tym sezonie jeszcze nie robiłam :)
treonina 14.07.2012 11:58
fajne, ale niestety po smażeniu robią się miękki dlatego nie jem ich za często
Barbara/zuza22_85 14.07.2012 10:24
smaczne
misia53 14.07.2012 09:52
też czasem robię ... śliczne, złociste usmażyłeś!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat