Kotleciki z brokuła i pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

  • pietrszuka zielona

    1 garść
  • jajko

    3
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotleciki z brokuła i pietruszki foto
Brokuła gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Gdy jest już gotowy studzę go i ucieram na papkę w dowolny sposób - ja zrobiłam to większym widelcem, Do ostudzonej papki dodaję sól, pieprz, wbijam jajka i całość mieszam. Pietruszkę opłukuję w wodzie i siekam po czym dodaję do brokuła. Na koniec wsypuję mąkę i bułkę tartą. smażę małe kotleciki na rozgrzanym oleju przez krótką chwilę, aż zarumienią się z obu stron.
Krok 2 - Kotleciki z brokuła i pietruszki foto
smażę małe kotleciki na rozgrzanym oleju przez krótką chwilę, aż zarumienią się z obu stron.
Krok 3 - Kotleciki z brokuła i pietruszki foto
Placuszki mogą być jako osobne danie wegetariańskie lub np dodatek do mięska

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 02.04.2013 15:38
nie lubię brokuła, ale na takie danie bym się skusiła
Anna169Hosz 04.10.2012 09:46
Interesujące, lubię "różne takie" warzywne placki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat