Kotleciki z brokuła i pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

  • pietrszuka zielona

    1 garść
  • jajko

    3
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotleciki z brokuła i pietruszki foto
Brokuła gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Gdy jest już gotowy studzę go i ucieram na papkę w dowolny sposób - ja zrobiłam to większym widelcem, Do ostudzonej papki dodaję sól, pieprz, wbijam jajka i całość mieszam. Pietruszkę opłukuję w wodzie i siekam po czym dodaję do brokuła. Na koniec wsypuję mąkę i bułkę tartą. smażę małe kotleciki na rozgrzanym oleju przez krótką chwilę, aż zarumienią się z obu stron.
Krok 2 - Kotleciki z brokuła i pietruszki foto
smażę małe kotleciki na rozgrzanym oleju przez krótką chwilę, aż zarumienią się z obu stron.
Krok 3 - Kotleciki z brokuła i pietruszki foto
Placuszki mogą być jako osobne danie wegetariańskie lub np dodatek do mięska

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 02.04.2013 15:38
nie lubię brokuła, ale na takie danie bym się skusiła
Anna169Hosz 04.10.2012 09:46
Interesujące, lubię "różne takie" warzywne placki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat