Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki ryżowe z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag.
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 1 szt.
mąka pszenna do panierki
olej do smażenia
ser żółty 3-4 plasterki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do posmarowania naczynia

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki ryżowe z serem

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować we wrzącej,osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.Do wystygniętego ryżu dodać jajko,przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - kotleciki ryżowe z serem foto
2
Wymieszać.Dodać mąkę pszenną.Dokładnie wymieszać.Formować kotleciki zwilżonymi w wodzie dłońmi.Panierować w mące pszennej.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Krok 2 - kotleciki ryżowe z serem foto
3
Usmażone wyciagnąć na talerz.Na każdym kotlecie położyć plaster sera.Naczynie posmarować olejem,przełożyć kotleciki.Zapiec w temp.180 stopni do momentu aż ser się roztopi.Można podawać z dowolną surówką.
Krok 3 - kotleciki ryżowe z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 04.04.2013 19:46
proste i smaczne
Laila2786 13.03.2013 12:20
ale apetyczne
marta1371 18.01.2013 23:33
Nie robiłam jeszcze takich kotlecików,wypróbuję przepis
Sylwia26 19.11.2012 17:31
muszę wypróbować :)
Marta1986 19.11.2012 16:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak