Kotleciki mięsno pieczarkowe

Kotleciki mięsno pieczarkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    50 dag mielonej
  • pieczarki

    ok 15 szt dużych
  • jajko

    1-2 szt
  • rosół

    3 -4 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • musztarda

    1 łyżka do smaku
  • sól

  • pieprz

  • przyprawy

    an grilla
  • olej

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki jeśli trzeba obrać i pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię i odparować. Oprószyć solą i wystudzić.
Do mięsa dodać bułkę tartą, rosół, drobno pokrojoną cebulę i pieczarki.
Wbić jajko i doprawić do smaku.
Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć na oleju na rumiano.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat