Kotleciki mielone z jajkami przepiórczymi

Kotleciki mielone z jajkami przepiórczymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kilograma
  • jajko

    1 sztuka
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • przepiórcze jaja

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodajemy bułkę wymoczoną w mleku,musztardę,jajko , doprawiamy do smaku solą i pieprzem. .Mięso dzielimy na 10 części.Każde jajko oblepiaj mięsem ,formując kotleciki.Każdy kotlecik obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju,na złoty kolor z obydwu stron.
bogusia 82
Kotleciki podajemy z ziemniakami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bogusia 82

03.08.2015 23:18
Dziękuję:)

mysza75

01.07.2015 11:31
jakie dobre, sama bym chętnie zjadła

w mojej kuchni

01.07.2015 07:53
smaczne mielone z jajeczkiem zdrowym

Malinka

01.07.2015 00:48
W takim wydaniu kotletów nie jadłam. A szkoda... :)

wwwiolka

30.06.2015 23:40
Bardzo fajny przepis.

ilka01

30.06.2015 22:37
super danie

Katarzyna59

30.06.2015 21:47
idealne na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat