Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z boczkiem i serem - z grilla

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 500 g
jajko 2 małe
cebula duża
Sól czosnkowa jodowana Prymat
ser żółty tarty
ser żółty wędzony
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
boczek 350 g surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z boczkiem i serem - z grilla

Mięso z indyka zmielić razem z surowym wędzonym boczkiem oraz cebulą. Do masy mięsnej wbić jajka i dodać przyprawy oraz trochę tartego ostrego sera - po wyrobieniu zagęścić masę niewielką ilością bułki tartej.
Włożyć do lodówki na 1-2 godziny, a następnie formować średniej wielkości kotleciki i dokładnie smarować je olejem ze wszystkich stron.
Gotowe ponownie odstawić do lodówki, a po dokładnym schłodzeniu upiec je na grillu.
Osobno upiec na chrupiąco plasterki wędzonego boczku.
Tuż przed końcem smażenia ułożyć na każdym kotleciku plasterek żółtego wędzonego sera i pozostawić do stopienia.
Podawać z chrupiącymi plasterkami boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.06.2013 10:23
Proponuję boczek w plasterkach z ALDIka - pięknie się wysmaża, bo jest cieniutko pokrojony :)
paulina2157 26.06.2013 11:16
bardzo apetycznie wyglądają i ten boczek taki chrupiący musiał być
Anna169Hosz 26.06.2013 11:10
Ten chrupiący boczek, oczu oderwać nie mogę:)
Marta11 26.06.2013 11:05
wyglada swietnie:)
bogusia19 26.06.2013 11:05
wyglądają na pyszne
Paolcia 26.06.2013 10:58
mogą być dobre :)
Megg 26.06.2013 10:51
rewelacyjny pomysł, pycha!!!
Konczi 26.06.2013 10:50
smakowałyby mi :)
dodi 26.06.2013 10:49
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak