Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone faszerowane cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1/2 kg
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
jajko 2 szt.
kajzerka 1 szt.
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
czosnek 2-3 ząbki
Kolendra natka do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
cukinia 1 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone faszerowane cukinią

Cukinię utrzeć na grubej tarce i udusić z dodatkiem niewielkiej ilości oleju - odparować jak najdokładniej i doprawić do smaku.
Mięso drobiowe i wieprzowe włożyć do miski, wbić jajka, dodać przyprawy i kajzerkę namoczoną w zimnej wodzie (dokładnie odciśniętą) - wyrobić gładką masę.
Mokrymi dłońmi formować średniej wilekości placuszki z masy mięsnej, nadziewać łyżką farszu z cukinii i sklejać dokładnie.
Nadziane kotleciki panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak