Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone indycze
500 g -
łopatka mielona
500 g -
bułka tarta pikantna
1 łyzka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
jajko
2 szt -
Czosnek suszony Prymat
-
sól
-
pieprz
-
cebulka w kostce
1 szt -
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania kotleciki mielone
Całość mieszamy łyzka do połaczenia skladnikow , formujemy sredniej wielkości kulki i wkladamy na rozgrzany olej i smazymy do uzyskania zlotego koloru.
Nie dodaje zwykłej cebuli ze względu na mojego synka, który zawsze wyciągał cebule z kotletów :)
Komentarze (3)