Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki mielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone indycze 500 g
łopatka mielona 500 g
bułka tarta pikantna 1 łyzka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt
Czosnek suszony Prymat
sól
pieprz
cebulka w kostce 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki mielone

Mielonkę indycza i zmieloną łopatkę wkładamy do miski wbijam 2 jajka mięso doprawiam przyprawami , pieprzem , przyprawą do mięsa mielonego, czosnek granulowany , sol i 1 łyżkę bułki tartej pikantnej prymat oraz 2 łyżki bułki tartej, na koniec kruszymy cebulke w kostce kostke.

Całość mieszamy łyzka do połaczenia skladnikow , formujemy sredniej wielkości kulki i wkladamy na rozgrzany olej i smazymy do uzyskania zlotego koloru.

Nie dodaje zwykłej cebuli ze względu na mojego synka, który zawsze wyciągał cebule z kotletów :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 04.02.2013 20:13
pycha
gusia1000 18.08.2012 22:24
Zawsze dobre.
EWI 17.08.2012 14:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak