kotleciki mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone indycze

    500 g
  • łopatka mielona

    500 g
  • bułka tarta pikantna

    1 łyzka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    2 szt
  • Czosnek suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

  • cebulka w kostce

    1 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielonkę indycza i zmieloną łopatkę wkładamy do miski wbijam 2 jajka mięso doprawiam przyprawami , pieprzem , przyprawą do mięsa mielonego, czosnek granulowany , sol i 1 łyżkę bułki tartej pikantnej prymat oraz 2 łyżki bułki tartej, na koniec kruszymy cebulke w kostce kostke.

Całość mieszamy łyzka do połaczenia skladnikow , formujemy sredniej wielkości kulki i wkladamy na rozgrzany olej i smazymy do uzyskania zlotego koloru.

Nie dodaje zwykłej cebuli ze względu na mojego synka, który zawsze wyciągał cebule z kotletów :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 04.02.2013 20:13
pycha
gusia1000 18.08.2012 22:24
Zawsze dobre.
EWI 17.08.2012 14:46
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat