Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łosoś filet
500 g -
kajzerka
3 szt -
makaron penne
300 g -
cebula biała
1 szt -
jajko
1 szt -
orzechy włoskie
250 g -
natka pietruszki
-
pomidor
1 szt -
sól do smaku
-
śmietana 12-procentowa
-
parmezan starty
Sposób przygotowania
Łososia wymieszać z namoczoną bułką, cebulą ,jakiem i przyprawami do smaku.Podsmażyć.
Orzechy namoczyć w mleku do czasu az trochę zmiękną.
Śmietanę, natkę pietruszki, pomidora drobno pokrojonego, przyprawy, parmezan a na koncu namoczone orzechy zmieszać ze sobą i wraz z kotlecikami urormowanymi w małe kulki podgrzać na małym ogniu.
Makaron ugotować al dente. Kotleciki z orzechami podawać na ciepło z makaronem i przyozdobić bazylią. Doprawić do smaku
Smacznego!
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się