Kotleciki łososiowe z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    500 g
  • kajzerka

    3 szt
  • makaron penne

    300 g
  • cebula biała

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • orzechy włoskie

    250 g
  • natka pietruszki

  • pomidor

    1 szt
  • sól do smaku

  • śmietana 12-procentowa

  • parmezan starty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotleciki :
Łososia wymieszać z namoczoną bułką, cebulą ,jakiem i przyprawami do smaku.Podsmażyć.
Orzechy namoczyć w mleku do czasu az trochę zmiękną.
Śmietanę, natkę pietruszki, pomidora drobno pokrojonego, przyprawy, parmezan a na koncu namoczone orzechy zmieszać ze sobą i wraz z kotlecikami urormowanymi w małe kulki podgrzać na małym ogniu.
Makaron ugotować al dente. Kotleciki z orzechami podawać na ciepło z makaronem i przyozdobić bazylią. Doprawić do smaku
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marinia 02.10.2012 22:13
Super danie!
basik00 22.11.2011 16:22
Świetnie !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat