Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki jajeczne z tofu i orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 6
papryka czerwona pół
tofu twarde kostka
cebula 1
jajko
orzechy włoskie garść
Bułka tarta klasyczna Prymat
sos sojowy 2-3 łyżki
bazylia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki jajeczne z tofu i orzechami

Kroki postępowania

1
Tofu wędzone, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. 6 jajek ugotować na twardo w osolonej wodzie.
Krok 1 - kotleciki jajeczne z tofu i orzechami foto
2
Jajka przecisnąć przez krajalnicę (sitko) lub pokroić w kostkę. Dodać tofu i warzywa, sos sojowy, przyprawy, surowe jajko. (można dodać trochę bułki lub chleba namoczonego w wodzie) Wymieszać dokładnie.
Krok 2 - kotleciki jajeczne z tofu i orzechami foto
3
Orzechy włoskie utłuc młotkiem na drobniejsze kawałki i połączyć z bułką tartą. (można także orzechy dodać do masy jajecznej)
Krok 3 - kotleciki jajeczne z tofu i orzechami foto
4
Formować kotleciki i panierować.
Krok 4 - kotleciki jajeczne z tofu i orzechami foto
5
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 5 - kotleciki jajeczne z tofu i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.03.2015 20:15
podoba mi się pomysł, smakowały by mi
Anna169Hosz 28.02.2015 22:38
Interesujący przepis.
Edith85 28.02.2015 20:16
ciekawe połączenie
olkaaa 28.02.2015 18:11
bardzo ciekawe
Pietruszka 28.02.2015 17:16
ciekawy przepis na kotleciki, jestem ciekawa smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak