KOTLECIKI HAWAJSKIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na kotlety

  • tatar

    35 dkg
  • cebula biała

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

dodatki

  • olej słonecznikowy

    1 łyżka
  • bułka

    4 szt
  • ananas w puszce

    4 plastry
  • ser żółty

    4 plastry
  • sałata

sos

  • cebula szalotka

    1 szt
  • papryka zielona

    1/2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • majonez

    150 ml
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tatar wkładamy do miski,dodajemy posiekaną drobno cebulę jajko nastepnie wsypujemy bułkę tartą, posiekaną drobno natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Teraz formujemy 4 płaskie okrągłe kotleciki a nastepnie przykrywamy je i wkładamy do lodówki na 30 min.Następnie kroimy cebulę w krążki i podsmażamy na oleju po wyjęciu wykładamy na papier w który wsiąknie tłuszcz .Kotleciki smażymy na patelni lub grillu na niewielkiej ilości oleju.Bułki przecinamy na pół lekko je podpiekamy i na spód każdej kładziemy sałatę podsmażoną cebulę plaster ananasa i sera a następnie wkładamy na grilla na 2 minuty.Podajemy z sosem .Cebulę drobno siekamy paprykę kroimy na bardzo małe kawałki marchewkę ścieramy na tarce wszystko razem mieszamy.Majonez łączymy z koncentratem pomidorowym i wlewamy do warzyw i ostrożnie mieszamy .Sos posypujemy natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat