Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotleciki fasolowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś
40 dag
mleko
1/3 szklanki
cebule
2
jajko
2
olej
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżeczek
majeranek
2 łyżki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki fasolowe

Fasolę zalać dużą ilością wody, odstawić na noc. Następnie odlać wodę, zalać fasolę czystą wodą, gotować, aż będzie miękka. Pod koniec gotowania posolić. Odcedzić, wodę zachować. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu. Ostudzoną fasolę i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i przyprawy, wyrobić. Formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej, smażyć kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak