Kotleciki fasolowe

Kotleciki fasolowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    40 dag
  • mleko

    1/3 szklanki
  • cebule

    2
  • jajko

    2
  • olej

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżeczek
  • majeranek

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotleciki fasolowe

Fasolę zalać dużą ilością wody, odstawić na noc. Następnie odlać wodę, zalać fasolę czystą wodą, gotować, aż będzie miękka. Pod koniec gotowania posolić. Odcedzić, wodę zachować. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu. Ostudzoną fasolę i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i przyprawy, wyrobić. Formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej, smażyć kilka minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat