Kotleciki fasolowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    40 dag
  • mleko

    1/3 szklanki
  • cebule

    2
  • jajko

    2
  • olej

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżeczek
  • majeranek

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę zalać dużą ilością wody, odstawić na noc. Następnie odlać wodę, zalać fasolę czystą wodą, gotować, aż będzie miękka. Pod koniec gotowania posolić. Odcedzić, wodę zachować. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu. Ostudzoną fasolę i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i przyprawy, wyrobić. Formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej, smażyć kilka minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat