Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki drobiowo - pieczarkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 sztuk
cebula 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
filet z kurczaka 1 podwójny
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki drobiowo - pieczarkowe

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy przez chwilę na oliwie (jednej łyżce).
Krok 1 - Kotleciki drobiowo - pieczarkowe foto
2
Pieczarki obieramy (odcinając ogonki) i drobno siekamy. Po czym dodajemy do cebuli, przyprawiamy solą oraz pieprzem i podsmażamy, aż odparują wodę. Studzimy.
Krok 2 - Kotleciki drobiowo - pieczarkowe foto
3
Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
Krok 3 - Kotleciki drobiowo - pieczarkowe foto
4
Następnie dodajemy przestudzone pieczarki z cebulą.
Krok 4 - Kotleciki drobiowo - pieczarkowe foto
5
Wsypujemy mąkę ziemniaczaną, przyprawy i wbijamy jajka. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 5 - Kotleciki drobiowo - pieczarkowe foto
6
Masę nabieramy łyżką i formując placuszki kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na złoty kolor.
Krok 6 - Kotleciki drobiowo - pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 03.01.2016 22:40
Pyszności :)
joannaa24 03.01.2016 21:57
Super kotleciki
sliwka 03.01.2016 21:19
Smakowite;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak