Koszyczki z budyniowym nadzieniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron lasagne

    8 szt
  • olej

    1 litr
  • mleko

    1/2 litr
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • owoce

    wg.uznania
  • śmietana 30%

    250 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty makaronu lasagne ugotować na półtwardo.Odsączyć.Olej wlej do garnka i mocno rozgrzej.Dużą łyżkę wazową posmarować oliwą.Wyłożyć na nią płat lasagne i przycisnąć zaokrągloną trzepaczką,żeby nadać makaronowi kształt koszyczka.Do rozgrzanego oleju włożyć łyżkę z makaronem i cały czas przytrzymując trzepaczką usmażyć makaron,aż się zrumieni.Odsączyć na papierowej serwetce.W taki sposób usmażyć wszystkie płaty.Ugotować gęsty budyń i wystudzić.Budyniem napełnić wszystkie koszyczki,udekorować owocami i ubitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 05.01.2014 12:15
Super deser
Łukasz15 25.11.2012 06:51
Bardzo dobre
ben-ka 24.07.2012 08:11
fajny przepis.
Rybciia 18.01.2012 22:35
świetne
misia53 21.11.2011 00:28
tak Basiu , ja się domyśliłam ....hehe...nie jest ze mną tak najgorzej....
barbara11561 19.11.2011 10:52
Tak,masz rację misiu53,zapomniałam dodać,ale w przepisie jest 1 litr oleju więc można się domyśleć:)
misia53 19.11.2011 10:47
Z pewnością ciekawie by to wyglądało .... ale smażyć chyba trzeba w głębokim tłuszczu
Ania67 05.06.2011 09:43
świetny miałaś pomysł
Krystyna32 24.03.2011 08:44
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat