kostki z kukurydzianej mąki i grysiku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • mąka kukurydziana

    15 dkg
  • grysik

    1 łyżka
  • woda

    3 szklanki
  • margaryna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagotowuję mleko z wodą , wsypuję mąkę i kaszę , ciągle mieszając. Solę i gotuję 30 minut. Wkładam do płaskiego naczynia, studzę i kroję w kostkę. Rozgrzewam margarynę i obsmażam na niej kostki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 01.09.2012 17:50
smakowite
sznycel 20.08.2012 20:12
kostki smakują wrzucone do rosołu ( na obiad ) lub do mleka ( na kolację )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat