Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostki z dorsza

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 80 dkg
sól
pieprz
sok z cytryny
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kostki z dorsza

Kroki postępowania

1
Umytego i osuszonego dorsza kroimy w kostki. Oprószamy solą, pieprzem i sokiem z wyciśniętej cytryny. Odstawiamy na 15 minut.
Krok 1 - Kostki z dorsza foto
2
Następnie oprószamy mąką. Do miseczki wbijamy jajka i roztrzepujemy. Oprószoną rybkę moczymy w jajku
Krok 2 - Kostki z dorsza foto
3
później w bułce tartej.
Krok 3 - Kostki z dorsza foto
4
Do patelni wlewamy olej i rozgrzewamy. Na rozgrzanym oleju smażymy przygotowaną rybkę.
Krok 4 - Kostki z dorsza foto
5
Smacznego
Krok 5 - Kostki z dorsza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.11.2013 13:01
pyszna rybka
Kasia35 20.09.2013 10:48
chętnie bym takie zjadła :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak