Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korzenne serducho na cieście francuskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier brązowy 4 łyżki
białko do smarowania 1 szt
jabłka prażone 1 szklanka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Anyż nasiona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: korzenne serducho na cieście francuskim

ciasto francuskie przekrój wzdłuż na 4 części,posyp cukrem,do jabłek dodaj cynamon i anyż ,( można dodać przyprawę do piernika ) wymieszaj, na każdą cześć ciasta układaj jabłka ,krawędzie ciasta posmaruj białkiem i zawijaj w rulonik,lekko dociskając aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia ,z ciasta formuj serca , posmaruj białkiem ,można jeszcze posypać cukrem,układaj na papierze do pieczenia ,wstaw do gorącego piekarnika ( 200 stopni ) na 15 minut.


SMACZNEGO :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.02.2016 19:01
fajny przepis
dollce 13.02.2016 18:41
fajna propozycja
IZABELA29 13.02.2016 17:40
Bardzo apetyczne
Ola1984 13.02.2016 17:21
Prosto i pysznie :)
ada.la 13.02.2016 16:49
wyglądają super
Konczi 13.02.2016 15:29
:) jak zawsze pomysłowo
gosia1988 13.02.2016 15:25
fajny pomysł :)
norweska20 13.02.2016 15:05
smakowity pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak