Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenne racuchy z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2szklanki
mleko szklanka
jajko 2
cukier waniliowy
cukier pół szklanki
żółtko jajek
cynamon Prymat
olej łyżka
proszek do pieczenia łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenne racuchy z jabłkami

Kroki postępowania

1
Jajka i żółtko utrzeć z cukrem waniliowym i zwykłym. Dodać mleko i olej, zmiksować. Wsypać mąkę, szczyptę soli, proszek, pół łyżeczki przyprawy i więcej niż pół łyżeczki cynamonu. Zmiksować całość na gładką masę.
Krok 1 - Korzenne racuchy z jabłkami foto
2
Dwa duże, twarde jabłka obrać. Wyciąć gniazda nasienne i zetrzeć owoce na tarce o dużych oczkach. Dodać do ciasta i wymieszać łyżką.
Krok 2 - Korzenne racuchy z jabłkami foto
3
Smażyć placuszki, nakładając na patelnię kolejne porcje ciasta za pomocą chochli.
Krok 3 - Korzenne racuchy z jabłkami foto
4
Podawać ciepłe z lodami kawowymi.
Krok 4 - Korzenne racuchy z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdeba 14.09.2012 22:13
pycha! zrobię jutro na obiad :)
Mati3 14.09.2012 17:03
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak