Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
2 szkl -
cukier puder
2 łyżki -
kakao
2 łyżki -
jajko
1 szt -
miód prawdziwy
1/2 szkl -
masło
5 dag -
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
2 łyżki -
kwaśna śmietana
2-3 łyżki -
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki -
Soda oczyszczona Prymat
1/2 łyżeczki
Krem
-
śmietana kremowa 30% lub 36%
250 ml -
serek mascarpone
250 ml -
cukier puder
2 łyżki -
aromat waniliowy
Pozostałe składniki
-
czekolada deserowa
10 dag -
cukier puder
-
dekoracja
Przepis i sposób przygotowania Korzenne muszelki z mascarpone
Kroki postępowania





Z ciasta formować małe kuleczki, wylepić foremki i ułożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut. Upieczone ciasteczka ostudzić i wyjąć z foremek.

Zimną śmietanę ubić dodając pod koniec cukier puder i aromat. Następnie zmniejszyć obroty miksera i na najniższych połączyć z serkiem mascarpone.

Oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, ozdobić.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się