Przepis i sposób przygotowania na: Korzenne ciasto z czekoladowymi kropkami
Kroki postępowania
Po przestudzeniu kroimy w kostkę i podajemy. Przechowujemy pod przykryciem.
mąka pszenna | 2 szklanki |
cukier trzcinowy | 4/5 szklanki |
mleko | 1 szklanka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 3 i 1/2 łyżk |
dżem brzoskwiniowy | 4 łyżki |
dżem porzeczkowy | 2 łyżki |
kropelki czekoladowe | 2 czubate łyżki |
olej rzepakowy | 1/2 szklanki |
kakao | 1 czubata łyżka (naturalne kakao) |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
jajko | 3 sztuki (M) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: