Przepis i sposób przygotowania na: kORZENNE CIASTO MIODOWE
Na polewę: 50 g cukru gotowac z dwiema łyżkami wody przez 1 minute ,stale mieszając .Smarowac ciasto ,gdy jest jeszcze ciepłe .po ostygnięciu dopiero pokroic.
miód pitny |
175 g
|
cukier |
200 g
|
torebka cukru wanilinowego |
1
|
jajko |
3
|
łyżeczka zmielonego cynamonu |
|
szczytpa zmilonych gożdzików |
|
starta skórka z pól cytryny |
|
mąka pszenna |
500 g
|
torebka proszku do pieczenia |
|
orzechy włoskie |
100 g
|
cukier na polewe |
50 g
|
woda |
2 (do polewy)
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: