Korniszony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    8 szklanek
  • ocet

    2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    3 łyżki
  • marchew

    4 sztuki
  • ziele angielskie

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • koper

  • czosenek

    2 główki
  • ogórki

    2,5 kg.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew skrobiemy i kroimy na 4 części, czosnek także obieramy i rozkładamy do słoików. Ziele i gorczycę oraz koper także wkładamy do słoików. Wodę, ocet, cukier i sól gotujemy, gdy zalewa zacznie się gotować wrzucamy ogórki, mieszamy do momentu aż będą jasne. Przekładamy ogórki do słoików i zalewamy zalewą. Zakręcamy i odwracam, nie pasteryzujemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 10.06.2013 19:03
lubię takie ogóreczki
dorotka0000025 11.02.2013 12:00
lubie
Zdzisław 21.12.2012 14:30
dobre
Piotr-21 21.12.2012 13:44
dobre
Barbara/zuza22_85 21.12.2012 13:33
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat