Koreczki z szynki z bananami smażonymi w rumie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka gotowana

    2 plastry
  • banan

    1 szt
  • rum

    20 ml
  • wykałaczki

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdy plater wędliny tniemy na 3 paski, banan kroimy na plastry - najlepiej na 12, tak aby na każdym koreczku znajdowały się 2 plastry banana. Na patelni najpierw delikatnie podsmażamy szynkę a następnie banany, które podlewamy rumem. Gdy rum wyparuje zdejmujemy banany z kuchenki. Na talerzu układamy pasek szynki, a ja jego jednym końcu plaster banana, który owijamy pozostałym fragmentem plastra szynki tworząc tak jakby ślimaczka. Na to układamy kolejny plaster banana i znów zawijamy szynkę. W całość wbijamy wykałaczkę. Czynność powtarzamy z każdym paskiem szynki. Podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat