koreczki z cukini

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    15 dag
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • papryka żółta

    1/2 sztuki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukinia

    1 sztuka
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć nie obierać, pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kostkę rosołową rozpuścić w 1/2 litra wrzątku, wrzucić paski cukinii, gotować 5 minut, osączyć. Ryż ugotować, przestudzić. Wymieszać z tuńczykiem, przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Paski cukinii zwinąć w rulonik, wypełnić ryżem, do środka włożyć cząstki papryki. Aby ruloniki cukinii nie rozpadały się po nadzianiu można je spiąć wykałaczką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 07.12.2013 00:02
na pewno by mi smakowały,świetne
barbara11561 19.07.2013 11:27
fajny pomysł
gacopierz23 02.07.2013 08:11
kolorowo na talerzu
smakoszek 16.06.2013 09:43
ciekawy pomysł na koreczki
Seba 03.04.2013 09:27
bardzo fajne
Łukasz15 13.09.2012 12:49
Fajne
alaaa 23.08.2012 21:10
na pewno smaczne i ładnie się będzie prezentować
ben-ka 26.05.2012 00:48
może być dobre.
romanrafal 29.04.2012 08:23
smaczne
Grazyna0211 06.01.2012 15:46
podoba mi się ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat