koreczki z cukini

koreczki z cukini

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    15 dag
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • papryka żółta

    1/2 sztuki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukinia

    1 sztuka
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania koreczki z cukini

Cukinię umyć nie obierać, pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kostkę rosołową rozpuścić w 1/2 litra wrzątku, wrzucić paski cukinii, gotować 5 minut, osączyć. Ryż ugotować, przestudzić. Wymieszać z tuńczykiem, przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Paski cukinii zwinąć w rulonik, wypełnić ryżem, do środka włożyć cząstki papryki. Aby ruloniki cukinii nie rozpadały się po nadzianiu można je spiąć wykałaczką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

IwonaKa 07.12.2013 00:02
na pewno by mi smakowały,świetne
barbara11561 19.07.2013 11:27
fajny pomysł
gacopierz23 02.07.2013 08:11
kolorowo na talerzu
smakoszek 16.06.2013 09:43
ciekawy pomysł na koreczki
Seba 03.04.2013 09:27
bardzo fajne
Łukasz15 13.09.2012 12:49
Fajne
alaaa 23.08.2012 21:10
na pewno smaczne i ładnie się będzie prezentować
ben-ka 26.05.2012 00:48
może być dobre.
romanrafal
romanrafal 29.04.2012 08:23
smaczne
Grazyna0211 06.01.2012 15:46
podoba mi się ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat