Kopytka z twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • zmielony twaróg

    tłusty 1/2 kg
  • jajka

    1-2 średnie
  • mąka pszenna

    2 szkl.
  • mąka ziemniaczana

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotowane poprzedniego dnia zmielić albo przecisnąć przez praskę. Ser biały rozdrobnić w ten sam sposób co ziemniaki. Dodac całe jajka i mąkę pszeną oraz ziemniaczaną. Zagnieść miękkie ciasto. Podzielić na porcje, uformować wałeczki podsypując niewielką ilością mąki. Pokroić na skośne kluseczki.
Gotować w osolonej wodzie kilka minut od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać ze zrumienionym maslem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat