kopytka z kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mąka ziemniaczna

    2 łyżki
  • jajo

    szt.
  • ugotowane ziemniaki

    1,5 kg
  • kiełbasa

    1 parka
  • cebula

    2 szt.
  • olej

    -
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki rozgnieść przez praskę,Do ziemniaków wbij jajo,dodaj 2 rodzaje mąki,oraz odrobinę soli.Wyrób ręką jednolite ciasto.Formuj z niego podłużne wałeczki,krój je po skosie,W dużym garnku ugotuj wodę z solą,wrzucaj kluski.Gotuj 4 minuty od wypłynięcia,wyjmij łyżką cedzakową.Na patelni rozgrzej 1-2łyżki tłuszczu zrumień na niej rozdrobnioną cebulkę oraz kiełbaskę.Tłuszczem polej kopytka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 19.07.2012 20:22
super
emeslive 15.04.2012 21:05
Uwielbiam kopytka, niestety często mi nie wychodzą. Twoje prezentują się wspaniale.
dasada1 02.01.2012 21:08
przepadam
Justa32 06.10.2011 14:50
smaczne
gusia1000 28.04.2011 13:28
Pycha.
marcia71 12.04.2011 13:48
dziś takie robię bo bardzo lubię:)
Adamorek 08.04.2011 12:36
super smaczne
malaczarna23 05.04.2011 07:05
bardzo smaczne
Mati13 23.10.2010 16:31
uwielbiam:)
eli_555 11.08.2010 22:32
Pycha,ale jeszcze lepsze z boczusiem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat