Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z kaszy manny z koperkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 3/4 szk
jajko 1 szt
mąka pszenna ok. 2/3 szk
koperek 1 pęczek
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z kaszy manny z koperkiem

Kaszę mannę zagotować w 1,5 szklanki wody z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Kaszę ostudzić, a następnie dodać jajko, posiekany koperek, mąkę oraz sól i pieprz. Składniki wyrobić na gładkie ciasto. Jeśli ciasto będzie się kleiło do rąk należy dodać jeszcze mąkę. Z ciasta uformować wałek i kroić pod skosem. Kluski wrzucać do gotującej się wody z odrobiną soli. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 3-4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 03.01.2017 20:04
Dobre kopytka.
Aleksandra/Olcia 03.01.2017 13:34
nigdy takich nie jadłam
Futka 03.01.2017 13:00
Przepyszne kopytka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak