Kopytka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować z solą, pozostawić do ostygnięcia. Gdy będą zimne zmielić. Następnie wbić jajka, wsypać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką, zrobić z niego wałek i kroić ukośne paski. Wstawić wodę, posolić, zagotować. Kiedy się zagotuje wrzucić kluski, gotować 3 minuty od wypłynięcia. Można polać sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 15.12.2010 15:30
ulubione mojego synusia polecam , są smaczne
Margo1 19.11.2010 19:44
moje ulubione danie ale i tak wolę smażone
plocia 12.11.2010 22:03
Ostatnio też robiłam, są smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat