KOPYTKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka

    2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • jajko

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. ostudź (można ugotować poprzedniego dnia) i przepuść przez maszynkę. dodaj mąkę, jajka i sól. zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj na stolnicy i pokrój na kopytka. Gotuj w osolonej wodzie.
Podawaj z sosem lub odsmażane.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 29.06.2011 11:56
pamiętam ten smak z dzieciństwa, kiedy się do babci jeździło na wakacje :-) mmmmm
traktorek 25.06.2011 12:53
wspaniałe
rakow2 24.06.2011 18:18
bardzo lubię sama robię podobne
Ela15 06.05.2011 16:06
pychotka
evita0007 16.04.2011 22:31
mmm uwielbiam ;-)
aacaac 12.04.2011 10:00
bardzo lubię
mirosława4 26.02.2011 21:33
pycha
Tika4444 17.02.2011 07:40
uwielbiam ze skwarkami, a odsmażane na patelnii jeszcze bardziej
Tahitha 08.02.2011 15:54
Bardzo lubię kopytka :)
Grażyna13 28.10.2010 11:45
Pycha, lubię bardzo !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat