Kopytka

Kopytka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

    1 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • oliwa

    1-2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    15 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kopytka

Ziemniaki zmielić. Dodać wszystkie pozostałe ziemniaki. Wyrobić ciasto. Uformować wał4ek. Odrobinę spłaszczyć i kroić nożem ukośnie. Kluski, które powstaną wrzucać do wrzącej osolonej wody. Podawać polane przesmażonym masłem z bułką tartą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Olaa 14.08.2011 09:50
uwielbiam
malaczarna23 21.07.2011 10:57
super
jola1512 07.07.2011 12:05
uwielbiam podsmażane
smakoszek 06.07.2011 09:23
pyszne
KasiaK90 17.06.2011 10:51
lubie kopytka:)
rakow2
rakow2 30.05.2011 16:31
wiadomo - kopytka
Klaudia007 27.07.2010 09:12
Tradycja podstawą mojej kuchni:)
anja3107 07.07.2010 13:59
dokładnie ;-)
Małgorzata113 10.05.2010 07:58
Tradycyjne i zawsze smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat