Koperkowy kotlet schabowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plastry
  • koperek

    4 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • jajko

    3 szt - małe
  • mleko

    100 ml
  • olej rzepakowy

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Koperkowy kotlet schabowy foto
Schab myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem jak i koperkiem,
Krok 2 - Koperkowy kotlet schabowy foto
Kotlety rozklepujemy lub nakłuwakami.
Krok 3 - Koperkowy kotlet schabowy foto
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko , doprawiamy solą i pieprzem – roztrzepujemy.
Krok 4 - Koperkowy kotlet schabowy foto
Wkładamy kotlety do jajka z mlekiem i odstawiamy na minimum 30 minut.
Krok 5 - Koperkowy kotlet schabowy foto
Następnie kotlety panierujemy w bułce tartej.
Krok 6 - Koperkowy kotlet schabowy foto
Smażymy na na rozgrzanym oleju na złoto z dwóch stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 24.03.2015 15:40
pyszne danie do zjedzenia
kasiaw 23.03.2015 19:44
smaczne bardzo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat