Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowy kotlet schabowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
koperek 4 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
jajko 3 szt - małe
mleko 100 ml
olej rzepakowy
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowy kotlet schabowy

Kroki postępowania

1
Schab myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem jak i koperkiem,
Krok 1 - Koperkowy kotlet schabowy foto
2
Kotlety rozklepujemy lub nakłuwakami.
Krok 2 - Koperkowy kotlet schabowy foto
3
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko , doprawiamy solą i pieprzem – roztrzepujemy.
Krok 3 - Koperkowy kotlet schabowy foto
4
Wkładamy kotlety do jajka z mlekiem i odstawiamy na minimum 30 minut.
Krok 4 - Koperkowy kotlet schabowy foto
5
Następnie kotlety panierujemy w bułce tartej.
Krok 5 - Koperkowy kotlet schabowy foto
6
Smażymy na na rozgrzanym oleju na złoto z dwóch stron.
Krok 6 - Koperkowy kotlet schabowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.03.2015 15:40
pyszne danie do zjedzenia
kasiaw 23.03.2015 19:44
smaczne bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak