koper na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łodygi kopru

    6 sztuk
  • margaryna

    1 łyżka
  • wywar z warzyw

    1/2 szklanki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • uterty ser

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na rozgrzanej margarynie obsmażam koper, dodaję mleko, wywar, gotuję do miękkości na małym ogniu. Mąkę mieszam ze śmietaną i dodaję do ugotowanego kopru, ponownie zagotowuję i podaje posypany serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 17:52
extra
sznycel 17.08.2012 15:16
z rybką, mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat