Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KONFITURA Z ZIELONYCH POMIDORÓW

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory zielone 5 kg
cukier 3 kg
cytryna 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: KONFITURA Z ZIELONYCH POMIDORÓW

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Pomidory pokroić w cienkie plasterki razem z cytrynami i układać w misce przesypując każdą warstwę cukrem.
Krok 1 - KONFITURA Z ZIELONYCH POMIDORÓW foto
2
Zostawić na noc, a następnego dnia smażyć około 2 godzin na bardzo wolnym ogniu stale mieszając. Konfitura powinna być szklista i zwarta.
Krok 2 - KONFITURA Z ZIELONYCH POMIDORÓW foto
3
Następnie przełożyć do słoików i zakręcić dopiero po 12 godzinach.
Krok 3 - KONFITURA Z ZIELONYCH POMIDORÓW foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 08.10.2013 19:27
NIgdy nie próbowałam ale brzmi ciekawie.
Christopher 08.10.2013 18:59
Robię podobną konfiturę ,ale z cynamonem i żaden smakosz jak dotąd nie odgadł co zjadł .Pomidorki są wyborne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak