KONFITURA Z ZIELONYCH POMIDORÓW

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory zielone

    5 kg
  • cukier

    3 kg
  • cytryna

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - KONFITURA Z ZIELONYCH POMIDORÓW foto
Wykonanie:
Pomidory pokroić w cienkie plasterki razem z cytrynami i układać w misce przesypując każdą warstwę cukrem.
Krok 2 - KONFITURA Z ZIELONYCH POMIDORÓW foto
Zostawić na noc, a następnego dnia smażyć około 2 godzin na bardzo wolnym ogniu stale mieszając. Konfitura powinna być szklista i zwarta.
Krok 3 - KONFITURA Z ZIELONYCH POMIDORÓW foto
Następnie przełożyć do słoików i zakręcić dopiero po 12 godzinach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 08.10.2013 19:27
NIgdy nie próbowałam ale brzmi ciekawie.
Christopher 08.10.2013 18:59
Robię podobną konfiturę ,ale z cynamonem i żaden smakosz jak dotąd nie odgadł co zjadł .Pomidorki są wyborne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat