Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z porzeczek- galaretka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki 1 kg
cukier 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z porzeczek- galaretka

Na początku porzeczki należy umyć, osączyć, lekko nagnieść i gotować około 10 minut.
Na sitku położyć ścierkę i wycisnąć przez tę ścierkę sok tak, aby zostały tylko pestki i skórki od porzeczek.
Sok zagotować. Gdy będzie się delikatnie gotowało dosypywać cukier i gotować na wolnym ogniu około 20 minut.
Gorącą galaretkę przełożyć do wyparzonych słoików.

Galaretka gotowa.
Galaretka doskonale nadaje się do kanapek, do budyniu i do herbaty.
Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 01.09.2012 09:56
pycha
kate.500 01.09.2012 09:43
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak