Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KONFITURA Z JEŻYN

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 1 kg
cukier 1 kg
sok z jednej cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: KONFITURA Z JEŻYN

Przebierz i opłucz jeżyny, osącz na sicie i wrzuc do rondla. Dodac cukier i sok, gotuj na małym ogniu, często mieszając ok. 25 min. Przełóż do słoików, zakręc i pasteryzuj ok. 10 min.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 16.09.2012 21:04
świetna,coś dla mnie,uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak