Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z czarnej porzeczki i jabłek

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
jabłka 1/2 kg
cytryna 1 szt
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z czarnej porzeczki i jabłek

Porzeczki odszypułkować, umyć, lekko rozgnieść. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki. Skropić sokiem z cytryny. Wraz z porzeczkami przełożyć do garnka, dodać odrobinę wody, gotować na małym ogniu ok. 15 min. Dodać startą skórkę z cytryny. Smażyć ok. 40 min na małym ogniu, często mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.04.2014 17:48
idealne na kanapki
gosia56 01.03.2014 19:22
na pewno pyszna
Iwusia 29.11.2013 23:21
nigdy nie mieszałam tak konfitur, ale chyba będę musiała bo zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak